Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо липсва ли ми тук, където има стърчаща шпилка и дупка с резба?
    И от къде се омаслява така, някой има ли идея?

Намира се тук, да добиете представа:

При мен тази шпилка се показа след като смениха изходящите колектори - явно има няколко вида захващане.
    Относно теча - свали сивия декоративен капак и виж дали не тече от гарнитурата на капака на клапаните.
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

Comment

• Вариатор

Айде бе момчета,никой нищо не казва.Добре имам един въпрос за вариатора,интересува ме...има ли съществена разлика от смяната на вариатор на 145 146 156 ТС с моя двигател 2.0 ЖТС?Каква е разликата?

Comment

• Колеги, на 156 2.4жтд 136к.с трябва ли да има гарнитура между турбото и изпускателен колектор ?

Comment

• Здравейте хора. Знаете ли добър автосервиз в София, който да е на народни цени ? Алфата ми има 2 проблем с Air bag-а и сутрин пали трудно. Закарах я на сервиз, стоя 1 седмица и момчето ми звънна, че не може да ми помогне (за air bag-a компютъра не можел да се свърже) и да ходя да си я взема.
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 hp

Comment

• Първоначално публикувано от bulgarina Покажи съобщение
            Здравейте хора. Знаете ли добър автосервиз в София, който да е на народни цени ? Алфата ми има 2 проблем с Air bag-а и сутрин пали трудно. Закарах я на сервиз, стоя 1 седмица и момчето ми звънна, че не може да ми помогне (за air bag-a компютъра не можел да се свърже) и да ходя да си я взема.
            те тая алфа трябва да е бензин и с газова, нали?

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              те тая алфа трябва да е бензин и с газова, нали?
              Не дизел е. Но проблемът с паленето се оправи след като я обслужих(сменени са ремъци, филтри и масло), което е странно. Вече трети ден ми пали от първия път сутринта (е малко по-трудно де, но за първи път карам дизел и не знам как е нормално да пали). Преди това от 2-3 път палеше сутринта или като не е карана от известно време.
              Иначе ми препоръчаха един сервиз SprintAuto, който се намира в Горубляне, но доколкото видях момчетата се занимават с тунинг на алфи и предполагам, че е скъпичко при тях. Някой посещавал ли ги е ?

Comment

• Не е скъпо, аз започнах да ходя там, когато имам по-сериозен проблем, който не мога да си го оправя в гаража. Цените са много нормални.
                Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• Моята винаги от първия път пали, а Стилото(пак jtd) само на -15 е искало да вътря втори път ключа.
                  '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
                  EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

• СПЕШНО

Момчета трябва ми колянов вал за алфа ромео ГТ 2.0 ЖТС някой да му се намира нещо читаво? Благодаря предварително.Също ако не намеря колянов вал,удачен вариант ли е,да го карам в София да го шлайфат или кво там ще му правят,някакво наддаване ми обясни майстора,изграждане некво такова,аз лично мисля,че говори за шлайфане!

Comment

• Първоначално публикувано от Kirilbalukchiev Покажи съобщение
                      Момчета трябва ми колянов вал за алфа ромео ГТ 2.0 ЖТС някой да му се намира нещо читаво? Благодаря предварително.Също ако не намеря колянов вал,удачен вариант ли е,да го карам в София да го шлайфат или кво там ще му правят,някакво наддаване ми обясни майстора,изграждане некво такова,аз лично мисля,че говори за шлайфане!
                      Ако става въпрос за шлайфане - ОК. Но ако става въпрос за наслояване на материал за да се компенсира недопустимо износване, не те съветвам да го правиш. Веднъж допуснах тази грешка и нищо не се получи.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Пичове, ако си взема ГТ с навигация, мога ли лесно да си сложа нормално ЦД и чекмедженцата отдолу?
                        156 2.0TS

Comment

• Не би трябвало да е проблем, те си имаха места дето щракват, ако не се лъжа.
                          Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                          Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• [/COLOR]
                            Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Ако става въпрос за шлайфане - ОК. Но ако става въпрос за наслояване на материал за да се компенсира недопустимо износване, не те съветвам да го правиш. Веднъж допуснах тази грешка и нищо не се получи.
                            То вала и ще се шлайфа,но откъде да намеря аксиални шайби 1ви ремонт,просто никъде ги няма.

Comment

• Здравейте. Днес ходих в един специализиран сервиз за Алфа в София. Както писах по-горе алфата ми е модел gt 1.9 jtd дизел и има проблем с трудно палене (за да запали от първия път трябва да изчакам 5-6 сек като дам на контакт). Човекът от сервиза ме накара да я запаля и като чу как пали ми каза че проблемът е от вихровите клапи и ремонтът ще ми излезе около 1000-1100 лв. Някой имал ли е подобен проблем? И найстина ли ремонтът ще ми струва толкова.

Comment

• Първоначално публикувано от bulgarina Покажи съобщение
                                Здравейте. Днес ходих в един специализиран сервиз за Алфа в София. Както писах по-горе алфата ми е модел gt 1.9 jtd дизел и има проблем с трудно палене (за да запали от първия път трябва да изчакам 5-6 сек като дам на контакт). Човекът от сервиза ме накара да я запаля и като чу как пали ми каза че проблемът е от вихровите клапи и ремонтът ще ми излезе около 1000-1100 лв. Някой имал ли е подобен проблем? И найстина ли ремонтът ще ми струва толкова.
                                ...кой е тоя сервиз..?....говори открито...
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X